15.3.23

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που θα αρέσει σε όλους. Το κρασί, αναδεικνύει τη γεύση του χοιρινού, ενώ οι μπριζόλες με το σωστό τηγάνισμα, θα γίνουν εκτός από πολύ νόστιμες και εξαιρετικά μαλακές.

για 4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες (με λίγο πάχος)
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε καλά τις μπριζόλες και τις στεγνώνετε. Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, το ζεσταίνετε και προσθέτετε τις μπριζόλες.

Τις αφήνετε να σοταριστούν και να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και προσθέτετε το νερό.

Αφήνετε τις μπριζόλες να σιγοβράσουν σκεπασμένες, γυρίζοντάς τις κάθε τόσο και από τις δυο πλευρές.

Όταν εξατμιστεί το νερό και μείνουν μόνο με το λάδι τους, δυναμώνετε τη φωτιά και τις σβήνετε με το κρασί σκεπάζοντας αμέσως το τηγάνι.

Όταν το κρασί έχει εξατμιστεί σχεδόν τελείως, προσθέτετε αλατοπίπερο και σβήνετε τη φωτιά.

Σερβίρετε τις μπριζόλες σας, όσο είναι ακόμη ζεστές γιατί εάν κρυώσουν σκληραίνουν.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά περίπου

Για να δώσετε ξεχωριστό άρωμα στις μπριζόλες σας, προσθέστε και λίγο δεντρολίβανο μαζί με το αλατοπίπερο. Ταιριάζει πολύ ωραία και με τη γεύση του χοιρινού, αλλά και με το κρασί.

Για να γυρίζετε τις μπριζόλες μέσα στο τηγάνι, χρησιμοποιήστε σπάτουλα και όχι πιρούνι ώστε να μην τρυπηθούν και να παραμείνουν ζουμερές.