Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Υλικά
Παρφέ μελεκούνι
Για το κραμπλ μπαχαρικών
200 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια ζάχαρη
135 γραμμάρια βούτυρο
83 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
3 γραμμάρια κανέλα σε σκόνη
2 γραμμάρια μπαχάρι σε σκόνη
1 γραμμάριο γαρίφαλο σε σκόνη
Για τον αφρό Ματσόγαλο
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμμάρια ροδίτικα ζυμαρικά μάτσι
1 λίτρο γάλα
Εκχύλισμα βανίλιας
1 γραμμάριο ξανθάνη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το παρφέ μελεκούνι ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία ενός παρφέ και προσθέτουμε στο τέλος κρύο καβουρντισμένο σουσάμι, μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα σε σκόνη. Το μεταφέρουμε σε ανάλογο σκεύος στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.
Κραμπλ μπαχαρικών
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με υφή «χώματος». Το απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για περίπου 15 λεπτά.
Αφρός Ματσόγαλο
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα ζυμαρικά, το γάλα και τη βανίλια και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 6 λεπτά.
Ρίχνουμε την ξανθάνη, ανεβάζουμε πάλι την ένταση της συσκευής στο δυνατό και χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος, το σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και το μεταφέρουμε σε σιφόν με μία ή δύο αμπούλες αζώτου, ανάλογα από την υφή που θέλουμε.