6.4.23

Κοκκινιστό κατσικάκι ελευθέρας βοσκής με παραδοσιακές μακαρούνες από την Τήλο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ -2 ώρες

Υλικά για 4-5 μερίδες
1 κιλό κατσικάκι ελευθέρας βοσκής σε μερίδες
3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι
Κύμινο
Ρίγανη
1 ξύλο κανέλας
1 κιλό μακαρούνες
Ξινομυζήθρα Τήλου

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κατσικάκι μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να μελώσει η σάλτσα του, για περίπου 1 ½ ώρα.

Βράζουμε τις μακαρούνες σε άφθονο νερό. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε απευθείας στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα του φαγητού, πασπαλίζουμε με μπόλικη ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.