12.5.23

Τηγανητά καλαμαράκια από την Κάλυμνο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 5 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό καλαμάρια
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας την εξωτερική μεμβράνη, το κεφάλι, τα εντόσθια και το κόκαλο της ράχης. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε ροδέλες.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα πανάρουμε.

Ζεσταίνουμε καλά σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι. Τινάζουμε τα καλαμάρια να φύγει το περιττό αλεύρι και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, ίσα να ροδίσουν. Δεν τα αφήνουμε περισσότερη ώρα, γιατί η σάρκα τους θα γίνει σκληρή και ελαστική.

Βγάζουμε τα καλαμάρια σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι και τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και τραγανά.