Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 6-8 μερίδες
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι σιήννο (σχίνο)
Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. Διαλύουμε στο νερό τη ζάχαρη και τη σόδα. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο σχινόκαρπο.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια για να μην κολλάνε και πλάθουμε κουλουράκια σαν φραντζολάκια. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν, για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, δυναμώνουμε το φούρνο στους 180-200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.