Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό φρέσκο συμιακό γαριδάκι
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το γαριδάκι με άφθονο νερό (ιδανικά, θαλασσινό, αλλιώς με απλό νερό βρύσης) και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το γαριδάκι και το τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα.
Σβήνουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε το γαριδάκι στα πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μυστικό
Για πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πράσινη πιπεριά.