12.5.23

Σουπιές με φρέσκα χορταρικά από τη Ρόδο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό σουπιές (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας δώσει ξεχωριστά το μελάνι τους)
2 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι ούζο
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό ανάμεικτα χόρτα (σέσκουλο και σπανάκι) χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια, χωρίς να αφαιρέσουμε το δέρμα τους, και τις αχνίζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Όταν εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκα) και το πράσο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν. Σβήνουμε με το ούζο.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα χορταρικά με λίγο νερό. Ανακατεύουμε το μελάνι της σουπιάς με 1 ποτήρι ζεστό νερό και το περνάμε από ψιλή σήτα για να φύγει η άμμος. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.