'Ενα πολύ πρωτότυπο και εύκολο φαγητό, που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Συνοδεύστε το με το ψωμί που αγαπάτε!
για 4 άτομα
6 αβγά
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα)
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρετε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της.
Ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ ή άλλο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο. Σπάτε από πάνω τα αβγά, αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Βάζετε τα αβγά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν.
Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και σερβίρετε τα αβγά μέσα σ' αυτό όσο είναι ακόμη ζεστά, πριν κρυώσουν και σφίξει το τυρί. Εάν θέλετε, τα πασπαλίζετε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά