2.7.23

Κοτόπουλο με πιπεριές

Νόστιμο φαγητό με πλούσια γεύση και άρωμα, είναι καλή επιλογή για το καθημερινό σας τραπέζι.

για 4 άτομα
1.250 γραμ. κοτόπουλο (σε μερίδες)
4-5 πιπεριές (σε διάφορα χρώματα)
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1-2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1-2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
100 γραμ. τυρί χαλούμι (σε κύβους)
ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Πλένετε το κοτόπουλο και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνετε το κοτόπουλο και, μόλις ζεσταθεί το λάδι, το τσιγαρίζετε, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε το σκόρδο.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, σβήνετε με το κρασί, περιμένετε 1 λεπτό και ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Προσθέτετε στο φαγητό 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Δέκα λεπτά περίπου πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, σε μερίδες.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Μπορείτε να το σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα εποχής, χωριάτικο ψωμί και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα ή δροσερό κρασί.