Ευπαρουσίαστη και φίνα, ετοιμάζεται εύκολα και είναι πολύ δροσιστική!
για 6-8 άτομα
800 γραμ. φράουλες
500 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
4 φύλλα ζελατίνας
2 ασπράδια αβγών
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
για τη διακόσμηση
τρούφα λευκής σοκολάτας ή τριμμένο ινδοκάρυδο
Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-10 λεπτά, τη στύβετε με τα χέρια σας και τη βάζετε σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Πλένετε πολύ καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Τις σκουπίζετε με χαρτί, κρατάτε μερικές για τη διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών, μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και τη λιωμένη ζελατίνα στον πουρέ και ανακατεύετε.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και τη χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ, μαζί με τη 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Αναμιγνύετε το μείγμα του πουρέ φράουλας με τη σαντιγί, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
Αδειάζετε τη μους σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια με ψηλό πόδι και την αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, για να έχει παγώσει καλά μέχρι να τη σερβίρετε. Τη γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες, λευκή τρούφα σοκολάτας, ινδοκάρυδο ή κάποιον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 3-4 ώρες
Εάν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να ανακατέψετε στη μους μερικές ψιλοκομμένες φράουλες.
τρούφα λευκής σοκολάτας ή τριμμένο ινδοκάρυδο
Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-10 λεπτά, τη στύβετε με τα χέρια σας και τη βάζετε σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Πλένετε πολύ καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Τις σκουπίζετε με χαρτί, κρατάτε μερικές για τη διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών, μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και τη λιωμένη ζελατίνα στον πουρέ και ανακατεύετε.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και τη χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ, μαζί με τη 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Αναμιγνύετε το μείγμα του πουρέ φράουλας με τη σαντιγί, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
Αδειάζετε τη μους σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια με ψηλό πόδι και την αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, για να έχει παγώσει καλά μέχρι να τη σερβίρετε. Τη γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες, λευκή τρούφα σοκολάτας, ινδοκάρυδο ή κάποιον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 3-4 ώρες
Εάν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να ανακατέψετε στη μους μερικές ψιλοκομμένες φράουλες.