5.7.23

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο δημοφιλής πίτσα, που δημιουργήθηκε προς τιμήν της βασίλισσας Μαργαρίτας, από Ναπολιτάνο φούρναρη.

για 4-6 άτομα
1 δόση ζύμη για πίτσα
200 γραμ. μοτσαρέλα
1 φρέσκια ντομάτα σε ροδέλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μερικά φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό

για τη σάλτσα
250-300 γραμ. φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι (ψιλοκομ.)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Ετοιμάζετε τη ζύμη, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και την αφήνετε να φουσκώσει.

Για τη σάλτσα ντομάτας ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και καρυκεύετε τη σάλτσα. Την

αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της. Αποσύρετε και ρίχνετε το βασιλικό.

Ανοίγετε τη ζύμη στο πάχος που θέλετε και την απλώνετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Από πάνω βάζετε τη σάλτσα ντομάτας.

Κόβετε 2-3 πολύ λεπτές φέτες μοτσαρέλα και την υπόλοιπη την τρίβετε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Την απλώνετε πάνω από τη σάλτσα. Κόβετε τη ντομάτα σε φέτες και την τοποθετείτε μαζί με τις φέτες της μοτσαρέλας, πάνω από τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζετε με το βασιλικό και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε την πίτσα στους 250 βαθμούς για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεροψηθεί.

Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο και την κόβετε σε κομμάτια. Τη γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκο βασιλικό και τη σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:10-12 λεπτά

Αντί να λαδώσετε το ταψί, μπορείτε να το στρώσετε με χαρτί ψησίματος.