Πρωτότυπα γλυκάκια που σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα με την ανάλαφρη γεύση τους.
για 35-40 κομμάτια
100 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. μυζήθρα (ανάλατη)
3 κουτ. σούπας σοκολάτα (σκόνη)
500 γραμ. καρύδα (τριμμένη)
1 /2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
Βάζετε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5-7 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα να «αφρατέψει». Προσθέτετε τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζει να δουλεύει το μίξερ και χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Στραγγίζετε τη μυζήθρα σε μπολ και τη θρυμματίζετε με τα χέρια ή με πιρούνι. Την προσθέτετε στο μείγμα που έχετε στο μίξερ και τα χτυπάτε για λίγο μαζί. Προσθέτετε τη σοκολάτα και τη μισή καρύδα και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σταματάτε το μίξερ, παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μπαλίτσες μικρότερες από καρύδια.
Αδειάζετε την υπόλοιπη καρύδα σε ρηχό πιάτο και κυλάτε τις μπαλίτσες πάνω της, φροντίζοντας να κολλήσει παντού η καρύδα.
Τοποθετείτε τα γλυκάκια σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο μια 1-2 ώρες τουλάχιστον, για να σφίξουν πριν τα σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 2 ώρες
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μυζήθρα με κάποιο άλλο ανάλατο μαλακό τυρί, όπως το ανθότυρο.