Το μυστικό της επιτυχίας της πίτσας, κρύβεται στο ζυμάρι της, γι αυτό δοκιμάστε να το φτιάξετε εσείς και θα δείτε τη διαφορά.
για 1 πίτσα
350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμ. μαγιά νωπή
180 ml νερό (χλιαρό)
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Ζυγίζετε και συγκεντρώνετε όλα τα υλικά, σε καθαρό πάγκο της κουζίνας.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα στο αλεύρι.
Αρχίζετε να ζυμώνετε το μίγμα με το γάντζο του μίξερ και προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τα «δουλεύετε» για λίγο, μέχρι να πετύχετε μια ζύμη ομοιογενή, που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. (Εάν θέλετε μπορείτε να τη ζυμώσετε με τα χέρια σας).
Σταματάτε το ζύμωμα και αφήνετε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό σημείο, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξαναζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια ή με το γάντζο του μίξερ για λίγα λεπτά και την πλάθετε σε μπάλα. Αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας σας και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. (Το πάχος να είναι ½ -1 εκ. περίπου).
Απλώνετε τη ζύμη στο ταψί και την αφήνετε να «ξεκουραστεί»» για ½ ώρα πριν τη γαρνίρετε μετα υλικά της συνταγής σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ½ ώρα
Με τη συγκεκριμένη ζύμη μπορείτε να φτιάξετε και πεϊνιρλί ή σκεπαστές πίτσες (καλτσόνε).
Εάν θέλετε να κάνετε τη ζύμη της πίτσας σας ακόμη πιο εύγευστη, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με γάλα.