Δημοφιλές ιρλανδέζικο ντεσέρ που αγαπήθηκε από τους λάτρεις του καφέ σε όλη την Ευρώπη!
για 8 άτομα
8 κουτ. γλυκού ζάχαρη (γεμάτα)
80 γραμ. ιρλανδέζικο ή αμερικάνικο καφέ
2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
8 μερίδες ουίσκι (κατά προτίμηση ιρλανδέζικο)
Ετοιμάζετε τον καφέ. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ουίσκι και ανάβετε φωτιά (φλαμπέ). Μόλις σβήσει η φωτιά το μοιράζετε σε 8 ψηλά κρυστάλλινα ποτήρια (κατά προτίμηση σαμπάνιας).
Μοιράζετε στα ποτήρια και τον καφέ φροντίζοντας να φτάσει μέχρι 2 πόντους περίπου κάτω από τα χείλη τους.
Βάζετε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο ή οδοντωτό κορνέ και απογεμίζετε τα ποτήρια με τη σαντιγί. Σερβίρετε αμέσως.
Πριν πιείτε ταν καφέ σας, ανακατεύετε καλά με κουτάλι για να ενωθούν η σαντιγί με τον καφέ και το ποτό.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά