Γλυκάκια με γεύση ανάλαφρη, πάντα ευπρόσδεκτα από μικρούς και μεγάλους. Όταν είναι φρέσκα, γίνονται ανάρπαστα σε πάρτι και σε μπουφέ.
για 30-40 κομμάτια
1 δόση ζύμη για Σου
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Ετοιμάζετε τη ζύμη των Σου ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον κρέμα ζαχαροπλαστικής, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Φροντίζετε να αρωματίσετε την κρέμα σας με τις βανίλιες ή με το ξύσμα πορτοκαλιού. Την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Παίρνετε ένα-ένα τα σουδάκια και με ένα μαχαίρι κάνετε μία σχισμή στη μέση περίπου, φροντίζοντας να μην τα ανοίξετε εντελώς σε δύο χωριστά κομμάτια.
Βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και γεμίζετε ένα-ένα τα σουδάκια.
Τα βάζετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Φροντίζετε να καταναλωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί όσο μένουν χάνουν την φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Διατηρούνται για 1-2 μέρες στο ψυγείο, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη, αλλά χωρίς να τα έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη.
Εάν το προτιμάτε, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με καραμέλα και φιλέ αμυγδάλου.