24.7.23

Παγωτό φιστίκι

Παγωτό με υπέροχο χρώμα, άρωμα και γεύση, έχει τους δικούς του παντοτινούς φίλους!

για 6 άτομα
1 /2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 /2 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 αβγά
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης (αποφλοιωμένα)
μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Ξεφλουδίζετε τα φιστίκια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Κρατάτε λίγο γάλα στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τα βάζετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν, προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο κρύο γάλα που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τα τριμμένα φιστίκια και ανακατεύετε πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα και να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Αν θέλετε, προσθέτετε στο μείγμα μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, το παγώνετε σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 1 ώρα περίπου, το βγάζετε από την κατάψυξη, το χτυπάτε στο μίξερ να αφρατέψει και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 1 φορά ακόμη, πριν αφήσετε το παγωτό να παγώσει καλά.

Πριν το σερβίρετε, αφήστε το εκτός ψυγείου για 5 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 8-10 ώρες