16.7.23

Τούρτα Μπλακ φόρεστ

Προσθέστε στη σαντιγί λίγο κιρς, για να έχετε ακόμη πιο δυνατή απόλαυση από την εκπληκτική αυτή τούρτα!

για 8 άτομα
3 έτοιμους πάτους παντεσπανιού σοκολάτας
6-7 κουτ. σούπας λικέρ κιρς
200 γραμ. βύσσινο γλυκό
500 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 φλιτζ. τσαγιού ξύσμα σοκολάτας

Στραγγίζετε το βύσσινο γλυκό και κρατάτε χωριστά το σιρόπι σε μπολ. Προσθέτετε το κιρς και ανακατεύετε.

Με ένα πινέλο, αλείφετε με αυτό το μείγμα και τους τρεις δίσκους παντεσπανιού.

Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, τη χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα και, μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί.

Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και απλώνετε από πάνω μια στρώση σαντιγί. Κρατάτε λίγα βύσσινα μια τη διακόσμηση και, από τα υπόλοιπα, τα μισά τα ρίχνετε επάνω από τη σαντιγί. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση σαντιγί και με τα υπόλοιπα βύσσινα.

Σκεπάζετε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί, φροντίζοντας να τη στρώσετε ομοιόμορφα με σπάτουλα.

Ρίχνετε το ξύσμα σοκολάτας πάνω και γύρω από την τούρτα, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η σαντιγί. Στολίζετε την τούρτα με τα υπόλοιπα βύσσινα.

Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον, ώστε να έχει παγώσει καλά η σαντιγί πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 2-3 ώρες

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βύσσινο γλυκό με βύσσινο κομπόστα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη στη σαντιγί.