Μικροί πρωταγωνιστές σε πάρτυ και μπουφέ, τα σπιτικά εκλεράκια γίνονται ανάρπαστα!
για 20-25 κομμάτια
1 δόση ζύμη για σου
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
200 γραμ. γλάσο σοκολάτας
Ετοιμάζετε τη ζύμη για σου ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κόβετε πάνω σε ταψί ή λαμαρίνα στενόμακρα κομμάτια. Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, για 15-18 λεπτά, ώστε να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και την βάζετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ.
Κατόπιν σκίζετε τα στενόμακρα σου οριζόντια στη μέση και τα γεμίζετε με μικρή ποσότητα από την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας, προσθέτοντας λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
1 δόση ζύμη για σου
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
200 γραμ. γλάσο σοκολάτας
Ετοιμάζετε τη ζύμη για σου ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κόβετε πάνω σε ταψί ή λαμαρίνα στενόμακρα κομμάτια. Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, για 15-18 λεπτά, ώστε να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και την βάζετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ.
Κατόπιν σκίζετε τα στενόμακρα σου οριζόντια στη μέση και τα γεμίζετε με μικρή ποσότητα από την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας, προσθέτοντας λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
Παίρνετε ένα-ένα τα εκλέρ και βυθίζετε το πάνω μέρος, μέχρι το μέσο σχεδόν κατά πλάτος, μέσα στο γλάσο και τα ξαναβάζετε στη θέση τους (εάν θέλετε μπορείτε να μην τα βουτήξετε στο γλάσο αλλά να τα περιχύσετε με αυτό με ένα κουτάλι, κρατώντας το πάνω από την κατσαρόλα).
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Δοκιμάστε να γεμίσετε τα εκλέρ με κρέμα σοκολάτας, που θα φτιάξετε προσθέτοντας τριμμένη κουβερτούρα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής.