18.9.23

Μοσχαράκι με αρακά

Νόστιμος και υγιεινός ο συνδυασμός των συστατικών αυτής της συνταγής.

για 6-8 άτομα
1.000-1.250 γρ. μοσχάρι (σε μερίδες)
500 γραμ. αρακά (κατεψυγμένο)
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρέας, να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον αρακά.

Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. (Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο ζεστό νερό).

Είκοσι λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα και τον αρακά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει.

Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες ζεστό, πασπαλισμένο εάν θέλετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα

Για περισσότερη νοστιμιά, καλό θα ήταν, την άνοιξη που είναι στην εποχή του, να χρησιμοποιήσετε φρέσκο αρακά. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε μεγαλύτερη ποσότητα, αφού θα τον καθαρίσετε και θα πετάξετε τις φλούδες του.

Για τον ίδιο λόγο μπορείτε να αντικαταστήσετε και το ξηρό κρεμμύδι με λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια.