27.9.23

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές

Ωραίο πιάτο, που συνοδεύεται από σαλάτα φρέσκων ή βρασμένων λαχανικών και κόκκινο κρασί.

για 4-6 άτομα
1.000-1.250 γραμ. μοσχάρι (σε μερίδες)
5 πράσινες πιπεριές
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)
4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1-2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Πλένετε τις ντομάτες (εάν βάλετε φρέσκιες), τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε.

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τις πιπεριές και τις αφήνετε στην άκρη.

Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρέας, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. (Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχετε εάν υπάρχει αρκετό νερό στην κατσαρόλα, γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη).

Περίπου 20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτετε τις πιπεριές, το μαϊντανό και τις ελιές.

Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες, ζεστό ή χλιαρό.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση του, εάν προσθέσετε στα υλικά μερικά κομμάτια κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, το οποία θα ρίξετε στην κατσαρόλα αμέσως μόλις αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.