Ντελικάτο γλυκό κουταλιού, κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
για ½ κιλό περίπου
½ κιλό πέταλα από τριαντάφυλλα
4 ποτ. του νερού ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
2 γραμ. κρεμόριο (πωλείται και στα φαρμακεία)
Κόβετε με ψαλίδι, το λευκό μέρος που έχουν τα πέταλα από την κάτω πλευρά. Τα ρίχνετε σε λεκάνη και προσθέτετε τη ζάχαρη. Τα τρίβετε δυνατά με τα χέρια σας, μέχρι να μαραθούν και τα αφήνετε για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια, τα ρίχνετε μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το γλυκό.
Προσθέτετε το κρεμόριο και αφήνετε το γλυκό να βράσει για άλλα 5-10 λεπτά περίπου.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά, για 1 μέρα τουλάχιστον, και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 25-30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Τα πιο κατάλληλα τριαντάφυλλα για να φτιάξετε γλυκό είναι τα εκατόφυλλα ροζ που ανθίζουν τον Απρίλιο. Καλό είναι να τα μαζέψετε νωρίς το πρωί, όσο είναι ακόμη τρυφερά από την υγρασία της νύχτας.