Η γαλοπούλα, φτωχή σε λιπαρά, μαγειρεμένη με αυτόν τον τρόπο γίνεται πεντανόστιμη!
για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας (στήθος)
αλεύρι
6 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
250 γραμ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβας)
χυμό 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί
μοσχοκάρυδα
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο. Το αλευρώνετε και το σοτάρετε στο βούτυρο για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από το βούτυρο και το τοποθετείτε σε ταψάκι. Το ψήνετε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει. (Προσέξτε να μη σας στεγνώσει).
Ξαναβάζετε το ίδιο σκεύος με το βούτυρο στη φωτιά και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Τα σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το κρασί. Τα αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Μετά από 5 λεπτά, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να λιώσει καλά και να έχετε μια ομοιογενή και λεία σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα, προσθέτετε λίγο μοσχοκάρυδο και την αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε το φιλέτο κομμένο σε φέτες. Περιχύνετε με τη σάλτσα των μανιταριών και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Απολαύστε το ζεστό.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιλέτο της γαλοπούλας με κοτόπουλο στήθος.