Για να γίνουν πιο ελαφριές οι μπριζόλες σας, μπορείτε να μην τις τηγανίσετε αλλά να τις ψήσετε.
για 4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες (βάρους 250 γραμ. n καθεμία)
2 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
λίγο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
χυμό λεμονιού
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Καθαρίζετε το κόκαλο από τις μπριζόλες, αφαιρώντας πέτσες, νεύρα και λίπη. Τις χτυπάτε με το σφυρί του κρέατος να πλατύνουν και τις πλένετε. Τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, εάν βάλετε. Τις αφήνετε για 5-10 λεπτά, να τις «πιάσει» το αλάτι.
Χτυπάτε σε βαθύ γυάλινο σκεύος τα αβγά και βάζετε σε άλλο σκεύος την τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάτε τις μπριζόλες πρώτα στο σκεύος με τα αβγά και στη συνέχεια στο σκεύος με τη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις δυο πλευρές με τη φρυγανιά.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 5-6 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Αφήνετε τις μπριζόλες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το επιπλέον λάδι, τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τις σερβίρετε όσο είναι ζεστές.
Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Εάν θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε το μίγμα της φρυγανιάς, που προορίζεται για το πανάρισμα, με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο.