Μαρμελάδα με ιδιαίτερα έντονη γεύση και άρωμα, που θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στο πρωινό σας.
για 1 κιλό περίπου
½ κιλό πορτοκάλια
1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
½ κιλό ζάχαρη
Πλένετε τα πορτοκάλια και το λεμόνι, αφαιρείτε τις φλούδες τους και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε, αφαιρώντας και τα σποράκια τους εάν έχουν. Βάζετε τις φλούδες σε τουλπάνι και τις δένετε με σπάγκο.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα φρούτα, το τουλπάνι με τις φλούδες και το νερό. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη Και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να «δέσει» καλά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος θα πρέπει να ανακατεύετε τακτικά με ξύλινη σπάτουλα τη μαρμελάδα, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε το τουλπάνι και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά. Την τοποθετείτε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και την αφήνετε σε δροσερό σημείο της κουζίνας σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 45 λεπτά
Για ακόμη πιο έντονη γεύση και άρωμα, βάλτε στη μαρμελάδα και μερικές φλούδες από τα πορτοκάλια, τριμμένες στον τρίφτη ή ψιλοκομμένες.
Εάν δεν την καταναλώσετε άμεσα, καλό θα ήταν να τη φυλάξετε στο ψυγείο σας, όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 1 χρόνο.
½ κιλό πορτοκάλια
1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
½ κιλό ζάχαρη
Πλένετε τα πορτοκάλια και το λεμόνι, αφαιρείτε τις φλούδες τους και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε, αφαιρώντας και τα σποράκια τους εάν έχουν. Βάζετε τις φλούδες σε τουλπάνι και τις δένετε με σπάγκο.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα φρούτα, το τουλπάνι με τις φλούδες και το νερό. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη Και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να «δέσει» καλά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος θα πρέπει να ανακατεύετε τακτικά με ξύλινη σπάτουλα τη μαρμελάδα, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε το τουλπάνι και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά. Την τοποθετείτε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και την αφήνετε σε δροσερό σημείο της κουζίνας σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 45 λεπτά
Για ακόμη πιο έντονη γεύση και άρωμα, βάλτε στη μαρμελάδα και μερικές φλούδες από τα πορτοκάλια, τριμμένες στον τρίφτη ή ψιλοκομμένες.
Εάν δεν την καταναλώσετε άμεσα, καλό θα ήταν να τη φυλάξετε στο ψυγείο σας, όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 1 χρόνο.