Υγιεινή αλλά και οικονομική λύση για το καθημερινό σας τραπέζι.
για 4 άτομα
1 μέτριο κουνουπίδι (1 κιλού περίπου)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
100 γραμ. καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
4 κουταλιές σούπας πολτό μαύρης ελιάς
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
Καθαρίζετε το κουνουπίδι, αφαιρώντας τα φυλλαράκια του. Το πλένετε και το χωρίζετε σε μπουκετάκια.
Το βράζετε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο, αλατισμένο νερό για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να βράσει χωρίς όμως να λιώσει. (Εάν θέλετε, μπορείτε να το μαγειρέψετε στον ατμό). Αφήνετε το κουνουπίδι να στραγγίσει.
Το ρίχνετε σε σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την καρυδόψιχα.
Αραιώνετε τον πολτό της μαύρης ελιάς με λίγο ελαιόλαδο και με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε με το μίγμα το κουνουπίδι.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με πιπέρι και μαϊντανό, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Για να μη μυρίζει έντονα η κουζίνα σας την ώρα που βράζετε το κουνουπίδι, ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κομμένο μήλο!