2-3 αβγά
2-3 μέτρια κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι (τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε ροδέλες.
Σπάτε τα αβγά σ' ένα βαθύ σκεύος και τα χτυπάτε με πιρούνι ή με τον αβγοδάρτη. Προσθέτετε το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε για λίγο το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαραθούν ελαφρά χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
Αδειάζετε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά και περιμένετε να ψηθεί καλά η ομελέτα σας από την κάτω πλευρά. Μόλις ψηθεί την αναποδογυρίζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και την ξαναρίχνετε στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Βγάζετε την ομελέτα σε πιατέλα, τη διπλώνετε στη μέση και εάν θέλετε τη σερβίρετε, πασπαλισμένη με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τρώγεται ζεστή.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μπορείτε να εμπλουτίσετε την ομελέτα, εάν προσθέσετε στα υλικά τριμμένο τυρί ή λίγο ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν.