Όμορφα γλυκάκια, πρακτικά για κέρασμα, με πλούσια γεύση και φίνο άρωμα λεμονιού.
για 6-8 κομμάτια
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
για την κρέμα
1 ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι
4 αβγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
για τη μαρέγκα
3 ασπράδια αβγών
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Ετοιμάζετε τη ζύμη για τη γλυκιά τάρτα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και τη στρώνετε σε 6-8 ατομικά φορμάκια τάρτας. Προψήνετε τη ζύμη άδεια για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το μείγμα των αβγών. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά και αφήνετε την κρέμα να πάρει 1-2 βράσεις. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Μοιράζετε την κρέμα της γέμισης στα ταρτάκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η γέμιση.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μαρέγκα: χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη.
Βάζετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ, τη μοιράζετε επάνω στα ψημένα ταρτάκια και τα βάζετε στο γκριλ για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις κρυώσουν τα ταρτάκια, τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Για να ροδίσει (να καεί) πιο σωστά η μαρέγκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλόγιστρο, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα επαγγελματικού εξοπλισμού.