18.9.23

Τυροκαυτερή

Πικάντικο πιάτο, εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι ή το μπάρμπεκιου με διάφορα ορεκτικά.

για 4 άτομα
100 γραμ. τυρί φέτα
50 γραμ. ανθότυρο ή μανούρι
50 γραμ. μαλακό τυρί (χτυπητή Μακεδονίας, κοπανιστή Μυκόνου κ.ά.)
1-2 μικρές καυτερές πιπερίτσες
γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
ξίδι

Ψήνετε για λίγα λεπτά στο γκριλ της κουζίνας σας τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε.

Ρίχνετε όλα τα τυριά στο μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές και το ξίδι. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα λείο και αφράτο μίγμα σαν πομάδα.

Βάζετε τη σαλάτα σε μπολ με καπάκι και την αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρετε.

Τη σερβίρετε σε βαθύ μπολ γαρνιρισμένη με γλυκιά πάπρικα ή ψιλοκομμένη πιπεριά ή μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά, εκτός από τη φέτα, με γιαούρτι σακούλας ή να προσθέσετε στα υλικά γλυκιά πάπρικα.

Μπορείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα σαλάτας και να τη διατηρήσετε σε καλά κλεισμένο μπολ στο ψυγείο σας, μέχρι και 1 εβδομάδα.