28.10.23

Σπαγγέτι με σκόρδο

Η έντονη γεύση του σκόρδου, κάνει το σπαγγέτι αυτό, να έχει φανατικούς φίλους ή εχθρούς!

για 4 άτομα
500 γραμ. σπαγγέτι
3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
4-5 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
½ ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το σκόρδο. (Προσοχή, να μη σας μαυρίσει, γιατί τότε θα πικρίσει).

Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, το βασιλικό ή το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει.

Περιχύνετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα (εάν θέλετε, μπορείτε να τα ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα), ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά

Εκτός από σπαγγέτι, μπορείτε να μαγειρέψετε την ίδια συνταγή με κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας, όπως ταλιατέλες, βίδες, κοχύλια, φιογκάκια κ.ο.κ.