Ο χυλός ή αλλιώς κουρκούτι, κάνει όλα τα τηγανητά αφράτα και με τραγανή κρούστα.
για 1-2 τηγανιές
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό ή γάλα
1 αβγό
αλάτι
Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα συγκεντρώνετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε βαθιά λεκάνη ή μπολ, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να σας σβολιάσει και κάνετε ένα άνοιγμα σαν λακκούβα στο κέντρο του.
Ρίχνετε στη λεκάνη το αβγό, στο άνοιγμα που κάνατε στο αλεύρι, και προσθέτετε το αλάτι.
Τέλος, προσθέτετε λίγο-λίγο το νερό ή το γάλα και αρχίζετε να ανακατεύετε με το σύρμα που χτυπάτε τα αβγά ή με ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι.
Ο χυλός σας θα πρέπει να είναι λείος και μέτριος στην υφή του, δηλαδή ούτε πολύ αραιός ούτε παχύρρευστος.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Πριν βουτήξετε τα τρόφιμα που θα τηγανίσετε στο χυλό, θα πρέπει πρώτα να τα στεγνώσετε καλά, σκουπίζοντάς τα με χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να μπορεί ο χυλός να μείνει επάνω τους.