2-3 πατάτες
150 γραμ. αρακά
50 γραμ. φασολάκια (φρέσκα)
2 καρότα
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
λίγα αγγουράκια τουρσί (κομμένα)
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι
χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα
μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εάν θέλετε να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα την ετοιμάζετε ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Τα βράζετε χωριστά, φροντίζοντας να μην παραβράσουν, αλλά να είναι τραγανά. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Βράζετε τα αβγά και τα κόβετε και αυτά σε κυβάκια.
Ρίχνετε τα λαχανικά σε βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τα αβγά, την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί και το μαϊντανό (εάν βάλετε). Προσθέτετε στο τέλος και τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη μαγιονέζα.
Σερβίρετε τη σαλάτα σε βαθιά γυάλινα μπολ ή σαλατιέρα. Μπορείτε να τη διατηρήσετε για μερικές μέρες στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο μπολ.
Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά