για 6 άτομα
2 καρότα
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
2 κλαδάκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κρόκους αβγών
χυμό 1-2 λεμονιών
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα ρίχνετε κομμένα ή ολόκληρα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Όταν βράσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά. Καθαρίζετε τα ψάρια, τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Αν ο ζωμός των λαχανικών δεν φτάνει για να σκεπάσει τα ψάρια προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 10-20 λεπτά, ανάλογα με το είδος και το μέγεθός τους. Όταν βράσουν, τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Αφού περάσετε τη σούπα από σήτα, δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και την ξαναβάζετε στη φωτιά να πάρει βράση.
Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, χτυπώντας συνεχώς. Παίρνετε με κουτάλα ζωμό από τη σούπα και τον προσθέτετε στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αβγολέμονο ανακατεύοντας. Την ξαναβάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να δέσει n σούπα, χωρίς να την αφήσετε να πάρει βράση γιατί θα «κόψει». Σερβίρετε τη σούπα σε σουπιέρα και σε ξεχωριστή πιατέλα τα ψάρια, γαρνιρισμένα με τα βρασμένα λαχανικά.
Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά