Φαγητό με πλούσια γεύση, ιδιαίτερα χορταστικό, το αγαπημένο των παιδιών, χωρίς εξαιρέσεις!
για 4-5 άτομα
500 γραμ. μακαρόνια
500 γραμ. κιμά
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκιες
ντομάτες ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μπόλικο τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, κ.ά.)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
κανέλα (προαιρετικά)
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνετε με το κρασί (εάν βάλετε) και προσθέτετε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό. Καρυκεύετε τον κιμά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Τον αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Ρίχνετε το μαϊντανό στην κατσαρόλα 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα μακαρόνια. Τα αφήνετε να βράσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους, προσέχοντας να μην τα παραβράσετε.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα «ζεματάτε» με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή τα ανακατεύετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Σερβίρετε σε μερίδες τα μακαρόνια, μοιράζετε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί. Τρώγονται ζεστά.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες νια να μην είναι ξινή η σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό λίγη ζάχαρη μαζί με τις ντομάτες.
Για να μη «σβολιάσει» ο κιμάς θα πρέπει την ώρα που τον καβουρδίζετε να μη σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα.