20.10.23

Πατατοσαλάτα Ρούμελης

Ετοιμάζεται γρήγορα και είναι εντυπωσιακή με ωραία χρώματα, που σου ανοίγουν την όρεξη.

για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό πατάτες
2 αβγά (βρασμένα)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξηρό
2 κουταλιές κάπαρη
ελιές πράσινες
άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Πλένετε πολύ προσεκτικά τις πατάτες και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, που βράζει. Τις αφήνετε, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις στραγγίζετε κι αφού κρυώσουν καλά, τις ξεφλουδίζετε.

Κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνετε σε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα.

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα φρέσκα τα κόβετε μαζί με το πράσινο μέρος τους. Καθαρίζετε τα αβγά από τα τσόφλια τους και τα κόβετε.

Ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά στο σκεύος με τις πατάτες και προσθέτετε την κάπαρη (στραγγισμένη), τις ελιές και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε προσεκτικά, για να μη διαλυθούν τα αβγά και σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά

Θα μπορούσατε να την εμπλουτίσετε, εάν την «σκεπάζατε» ολόκληρη με μπόλικη, σπιτική κατά προτίμηση, μαγιονέζα.

Μπορείτε να δώσετε άλλη γεύση στη σαλάτα σας, αφαιρώντας ή προσθέτοντας κάποια υλικά. Πολύ ωραία επιλογή θα ήταν να προσθέσετε μερικές ψιλοκομμένες πιπεριές στο χρώμα που επιθυμείτε.

Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε τις πατάτες, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσετε και τις κόψετε σε κυβάκια.