Μια ακόμη νοστιμότατη παραλλαγή, από τις πολλές της πιο δημοφιλούς πίτας.
για 25-30 κομμάτια
500 γραμ. φύλλο κρούστας
500-600 γραμ. τυρί φέτα
2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ
5-6 αβγά
πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
¾ φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ χωρίς να προσθέσετε τα αβγό της βασικής συνταγής. Προσθέτετε 5-6 αβγά και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε τη φέτα σε βαθύ μπολ και την τρίβετε με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Τη ρίχνετε στην μπεσαμέλ και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα, με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζετε μετα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνετε επίσης.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια, φροντίζοντας να μη φτάσετε μέχρι τα τελευταία κάτω φύλλα.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά και από την κάτω πλευρά και να ροδίσει η επιφάνειά της.
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά
Για να μην «αρπάξει», αμέσως και ξεροψηθεί το πάνω φύλλο της πίτας, ραντίστε το με λίγο νεράκι.