10.10.23

Σανγκρία

Δροσερό κοκτέιλ με βάση το κρασί, είναι ιδανικό για πάρτι, και πίνεται από όλους πολύ ευχάριστα.

για 10-12 άτομα
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 ½ φλιτζ. τσαγιού διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, ανανά, ροδάκινο, πεπόνι κ.ά.)
2 λίτρα κρασί κόκκινο ή ροζέ
½ μπουκάλι λευκό ρούμι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη ή 1 ξυλάκι
¾ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
150-200 γραμ. ζάχαρη

Πλένετε πολύ καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα κόβετε σε ροδέλες ή σε φέτες, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ ή κανάτα τα φρούτα και τα περιχύνετε με το ρούμι. Προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.

Τέλος, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Εάν προτιμάτε τη σανγκρία σας πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη.

Τοποθετείτε το μπολ ή την κανάτα στο ψυγείο και αφήνετε την σανγκρία για 3 τουλάχιστον ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να βγάλουν τα φρούτα τη γεύση και το άρωμά τους στο αλκοόλ.

Σερβίρετε την σανγκρία με το μπολ ή την κανάτα, προσθέτοντας εάν θέλετε παγάκια, εκείνη τη στιγμή.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 3 ώρες

Εάν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με κονιάκ ή με 1 μπουκάλι λικέρ κουρασάο.