10.10.23

Μιλφέιγ

Λαχταριστό και χορταστικό, το σπιτικό μιλφέιγ σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

για 8-10 άτομα
500 γραμ. φύλλο σφολιάτα
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλάκια γλυκού ρούμι
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ Μόλις την κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίχνετε το ρούμι και ανακατεύετε.

Απλώνετε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα, τρυπάτε την επιφάνειά της με πιρούνι και την ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Την βγάζετε από το φούρνο και την κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες.

Τοποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σκεπάζετε με μια δεύτερη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά μια στρώση κρέμας. Τελειώνετε με τρίτη λωρίδα σφολιάτας. Κρατάτε ένα κομμάτι σφολιάτας, για να τη χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση, και επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία μέχρι να τελειώσουν η σφολιάτα και η κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με τις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη.

Διακοσμείτε τα μιλφέιγ με σαντιγί, θρυμματισμένα κομμάτια σφολιάτας και ζάχαρη άχνη.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Το μιλφέιγ πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μόλις το φτιάξετε. Αλλιώς, το διατηρείτε στο ψυγείο όχι περισσότερο από 1 ημέρα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να «αφρατέψετε» την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με έτοιμη σαντιγί και να φτιάξετε με αυτήν την κρέμα το μιλφέιγ σας.

Εάν θέλετε, μπορείτε να μην κόψετε τη σφολιάτα σε λωρίδες αλλά σε μεγάλα, τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια και να φτιάξετε μια τούρτα.