5.10.23

Παντζαροσαλάτα

Νοστιμότατη σαλάτα, με τα καρύδια να «κάνουν τη διαφορά» στη γεύση.

για 4-6 άτομα
1-1 ½ κιλό παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
2-3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας ξίδι (από λευκό κρασί)
400 γραμ. γιαούρτι σακούλας
αλάτι

Πλένετε πολύ καλά τα παντζάρια, αφαιρώντας το χώμα που έχουν συνήθως, με άφθονο τρεχούμενο νερό.

Τα βράζετε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν, για να μπορείτε να τα πιάσετε και να τα ξεφλουδίσετε. Τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.

Ανακατεύετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε το σκόρδο και την καρυδόψιχα, στη σαλατιέρα με τα παντζάρια, ανακατεύετε και αναμειγνύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50-60 λεπτά

Για ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα, προβρασμένα παντζάρια. Ωστόσο, η γεύση τους μην περιμένετε να είναι ίδια!

Ο χρόνος που χρειάζονται τα παντζάρια για να βράσουν, εξαρτάται από το μέγεθός τους, αλλά και από τη φρεσκάδα τους.

Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμα, δοκιμάστε να βγάλετε τη φλούδα τους με τα δάχτυλά σας. θα πρέπει να αφαιρείται πολύ εύκολα.