Ιδανική για μπάρμπεκιου, αρκεί ο ψήστης να είναι έμπειρος, για να κρατήσει ζουμερό το κρέας.
για 4 άτομα
4 φιλέτα ή μπριζόλες από μοσχάρι γάλακτος (μέτριου πάχους)
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
άσπρο και κόκκινο πιπέρι (σε κόκκους)
Καλοπλένετε το κρέας, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το βάζετε σε βαθύ μπολ ή σε άλλο σκεύος με καπάκι. Ρίχνετε το κρασί, το ελαιόλαδο και τους κόκκους των πιπεριών. Φροντίζετε ώστε τα υγρά να σκεπάζουν καλά το κρέας. Σκεπάζετε το σκεύος και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. (Σε αυτό το διάστημα ανοίγετε κατά διαστήματα το σκεύος και αλλάζετε πλευρά στο κρέας).
Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάτα του, το στραγγίζετε, το αλατίζετε και το τοποθετείτε σε πολύ καυτή σχάρα. Το ψήνετε στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να ψηθεί εξωτερικά αλλά να κρατήσει τους χυμούς του και να μη στεγνώσει. Εάν το θέλετε πιο καλοψημένο, το ψήνετε περισσότερη ώρα.
Σερβίρετε το κρέας με σαλάτα μαρούλι ή με άλλο σαλατικό εποχής.
Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Για να γίνει πιο τρυφερό το μοσχαρίσιο κρέας μπορείτε να το αλείψετε με ένα κομμένο ακτινίδιο πριν το βάλετε στη μαρινάτα του.
Καλό θα ήταν, πριν ψήσετε το κρέας, να το αφήσετε για λίγα ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος.