5.10.23

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά στιφάδο

Φαγητό με πλούσια γεύση, εξαιρετική επιλογή για ένα χειμωνιάτικο μεσημεριανό τραπέζι με την οικογένεια ή φίλους.

για 4-6 άτομα
½ κιλό κιμά
1 κιλό κρεμμύδια μικρά (για στιφάδο)
3-4 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
4 κουτ. σούπας ρύζι
ελαιόλαδο
½ ποτηράκι λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
αλεύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζετε σε βαθύ μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα, ζυμώνετε και το πλάθετε σε γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, λίγο ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε.

Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά.

Καθαρίζετε τα μικρά κρεμμύδια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί, για 30 λεπτά ακόμη περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μαγειρευτούν καλά τα γιουβαρλάκια.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, ζεστό ή χλιαρό.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Μην ανακατεύετε το φαγητό με κουτάλι ή πιρούνι, για να μη διαλυθούν και χάσουν το σχήμα τους τα γιουβαρλάκια. Καλύτερα να κουνάτε ελαφρά τηv κατσαρόλα, όταν χρειάζεται.