Μια ιδιαίτερη γευστική πρόταση που κυμαίνεται ανάμεσα στο κρύο τσάι και το κοκτέιλ και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
για 1 δόση
¾ ποτηριού νερό
1 φακελάκι τσάι
½ ποτηράκι κονιάκ
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
λίγο πάγο
1 κρόκο αβγού (προαιρετικά)
Βάζετε το νερό να βράσει, το αποσύρετε από τη φωτιά, βυθίζετε το τσάι για λίγα μόνο λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια, αφαιρείτε το φακελάκι (ή σουρώνετε το τσάι, στην περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει χύμα τσάι αντί για συσκευασμένο) και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Ρίχνετε στο κρύο πλέον τσάι το κονιάκ, τη ζάχαρη, τη φέτα λεμονιού και τον πάγο.
Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ρίξετε μέσα στο κοκτέιλ και τον κρόκο ενός αβγού, τον οποίο θα έχετε χτυπήσει ελαφρά σε ένα μπολ.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μπορείτε να το προσφέρετε σαν ένα δροσιστικό ρόφημα το απόγευμα, μαζί με μπισκότα, βουτήματα ή γλυκά κεράσματα.