Το δεντρολίβανο θα δώσει στα παϊδάκια μια ιδιαίτερα ελκυστική γεύση και άρωμα.
για 4-5 άτομα
1-1 ½ κιλό παϊδάκια (ή μπριζόλες αρνίσιες)
αλάτι, πιπέρι σε κόκκους
2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το βάζετε σε βαθύ μπολ με καπάκι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτετε στο μπολ τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και τους κόκκους του πιπεριού. Σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ανοίγετε πού και πού το μπολ και να γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά.
Στη συνέχεια στραγγίζετε το κρέας από τα υγρά, το σκουπίζετε και το αλατίζετε καλά από όλες τις πλευρές.
Ψήνετε το κρέας στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας σας για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του κρέατος), μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Το σερβίρετε ζεστό, με μια σάλτσα από γιαούρτι ή με μια σάλτσα μπάρμπεκιου για κρέας.
Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά
Εάν το προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το δεντρολίβανο με φρέσκια ρίγανη ή θρούμπι.