Έχει το πλεονέκτημα-σπάνιο για σαλάτα-ότι μπορεί να ετοιμαστεί πολλές ώρες πριν τη σερβίρετε.
για 6-8 άτομα
1 μικρό άσπρο λάχανο
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
½ ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξίδι
Αφαιρείτε από το λάχανο τα εξωτερικά χαλασμένα φύλλα και το ψιλοκόβετε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα.
Πλένετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα σποράκια τους και τις κόβετε σαν σπιρτόξυλα (ζουλιέν). Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τρίβετε ή λιώνετε το σκόρδο.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στη σαλατιέρα τις πιπεριές, το μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε και πάλι καλά, να πάει παντού.
Σκεπάζετε τη σαλατιέρα και αφήνετε τη σαλάτα σας σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για δύο-τρεις ώρες τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Εάν σας πειράζει το σκόρδο αλλά σας αρέσει n γεύση του, μπορείτε να μη βάλετε καθόλου σκόρδο στη σαλάτα αλλά να αλείψετε με μια κομμένη σκελίδα τα τοιχώματα της σαλατιέρας.