20.10.23

Σουπιές με σπανάκι

Νηστίσιμη συνταγή, που μαγειρεύεται ωραιότατα και με άλλα θαλασσινά, όπως καλαμάρια.

για 4-6 άτομα
1 κιλό σουπιές (μικρές)
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 ξηρά ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα)
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 4-5 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τις σουπιές, αφαιρώντας τα εντόσθια, τη σακούλα με το μελάνι και το κόκαλό τους. Τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και, εάν θέλετε, τις κόβετε σε κομμάτια.

Καθαρίζετε και χοντροκόβετε τα σπανάκι. Το πλένετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις σουπιές και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά, μια 15-20 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το σπανάκι και το μαϊντανό και σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά

Μπορείτε να κρατήσετε 3-4 σακουλάκια με το μελάνι από τις σουπιές και να το ρίξετε στο φαγητό, μαζί με την ντομάτα. Είναι ιδιαίτερα νόστιμο.