Συνοδεύεται από φρέσκια σαλάτα, τζατζίκι και τυρόπιτα και φυσικά από κόκκινο κρασί.
για 6-8 άτομα
2 κιλά αρνί στήθος ή μπούτι
1 κιλό πατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
χυμό 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε καλά και το αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε σε ταψί ή σε πήλινο σκεύος με καπάκι.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε όποιο άλλο σχήμα επιθυμείτε. Τις αλατοπιπερώνετε καλά και τις τοποθετείτε στο ταψί, γύρω από το κρέας.
Πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, το λάδι και 1 ποτήρι νερό.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι και σιγοψήνετε για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν, ξεσκεπάζετε το φαγητό και δυναμώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας. Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά το κρέας και οι πατάτες.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1½ ώρα
Για να μην είναι έντονη η οσμή του σκόρδου, πρέπει να μην ξεχάσετε να βγάλετε την πράσινη ουρίτσα του, πριν το κόψετε.
Εάν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του δεντρολίβανου, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.