Ελαφρύ γλύκισμα, με την κρέμα λεμονιού να του δίνει υπέροχη, δροσερή γεύση και φίνο άρωμα!
για φόρμα διαμ. 26 εκ.
1 δόση ζύμη για παντεσπάνι
140 γραμ. βούτυρο
¾ φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 αβγά
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
Ετοιμάζετε τη ζύμη για παντεσπάνι ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ Το ψήνετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά και το χυμό λεμονιού. Τοποθετείτε το κατσαρολάκι μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα γεμάτη με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύετε με σύρμα για 9-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Με ένα μαχαίρι με μακριά λάμα, κόβετε το παντεσπάνι οριζόντια στη μέση. Τοποθετείτε το κάτω κομμάτι του σε πιατέλα και απλώνετε πάνω του την κρέμα του λεμονιού. Την ισιώνετε με σπάτουλα και τη σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια της πίτας με μπόλικη ζάχαρη άχνη και, αν θέλετε, διακοσμείτε με ξύσμα λεμονιού.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Για να κόβεται πιο εύκολα το παντεσπάνι σας, καλό θα ήταν να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα. Αν επιχειρήσετε να το κόψετε αμέσως, το πιο πιθανό είναι να διαλύεται, σαν χοντρά ψίχουλα.