5.11.23

Λικέρ τσέρι

Το σπιτικό τσέρι, είναι ασυναγώνιστο και φυσικά πάντα ευπρόσδεκτο!

για 1 ½ λίτρο περίπου
1 κιλό βύσσινα
750 γραμ. ζάχαρη
½ λίτρο οινόπνευμα (καθαρό, 90 βαθμών)
½ λίτρο κονιάκ
2 ξυλάκια κανέλας
2-3 γαρίφαλα ολόκληρα

Πλένετε τα βύσσινα και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τα στεγνώνετε και τα ρίχνετε σε γυάλινο διάφανο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.

Προσθέτετε το οινόπνευμα, ανακατεύετε και τοποθετείτε το βάζο σε κάποιο σημείο που έχει ήλιο όλες τις ώρες της ημέρας. Το αφήνετε για 1 μήνα περίπου (κατά διαστήματα, κουνάτε λίγο το βάζο).

Στη συνέχεια ανοίγετε το βάζο και προσθέτετε το κονιάκ, τα γαρίφαλα και τα ξυλάκια της κανέλας. Κλείνετε το βάζο και το αφήνετε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.

Τέλος, στραγγίζετε το ποτό σε σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι. Το φυλάτε εκτός ψυγείου στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή όπου αλλού φυλάτε τα ποτά σας.

Χρόνος αναμονής: 6 εβδομάδες
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά