2.11.23

Ζυμαρικά με σάλτσα βασιλικού

Αγαπημένη συνταγή της μεσογειακής κουζίνας, με το άρωμα του βασιλικού να την περιτυλίγει!

για 4 άτομα
500 γραμ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα βασιλικού
80 γραμ. παρμεζάνα
60 γραμ. κουκουνάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι

Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα του βασιλικού: πλένετε τα φυλλαράκια του και τα σκουπίζετε με καθαρή πετσέτα κουζίνας. Τα ρίχνετε στο μπλέντερ και προσθέτετε την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και το μισό ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να πολτοποιηθούν. Σταματάτε το μπλέντερ και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι. Τα χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη, δοκιμάζετε και ρίχνετε αλάτι σύμφωνα με τη γεύση σας.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με 1 κουταλιά από τη σάλτσα του βασιλικού, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μερίδες και μοιράζετε πάνω τους τη σάλτσα του βασιλικού. Εάν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά

Εάν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας και να τη διατηρήσετε σε κλειστό γυάλινο μπολ στο ψυγείο σας για αρκετές μέρες.

Για να διατηρήσουν το όμορφο πράσινο χρώμα τους τα φυλλαράκια του βασιλικού και κατ' επέκταση η σάλτσα του, θα πρέπει να τη φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο σε μαρμάρινο γουδί, όπου χτυπάτε πρώτα τα φυλλαράκια του βασιλικού με το κουκουνάρι και λίγο λάδι και σταδιακά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.