8.11.23

Ταλιατέλες με γαρίδες

Σερβίρονται σαν πρώτο πιάτο, σε μενού που ακολουθούν ψητά ψάρια, και γίνονται ανάρπαστες.

για 4-6 άτομα
500 γραμ. ταλιατέλες
20 γαρίδες Νο 1
1 κρεμμύδι (κομμένο)
1 κλωνάρι σέλινο
2 καρότα (κομμένα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
λίγο άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Πλένετε τις γαρίδες και τις βράζετε για 10 λεπτά περίπου, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, που έχετε βάλει το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κεφάλια και το εντεράκι τους, κρατώντας τις ουρές τους. Το ζουμί το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο. Τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι από το ζωμό όπου βράσατε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να συμπυκνωθεί. Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα ψαχνά των γαρίδων, την κρέμα γάλακτος και λίγο άνηθο.

Βράζετε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε μερίδες και από πάνω μοιράζετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Εάν θέλετε να γίνουν ακόμα πιο γευστικές οι ταλιατέλες σας, μπορείτε να τις βράσετε χρησιμοποιώντας τον υπόλοιπο ζωμό όπου βράσατε τις γαρίδες και να συμπληρώσετε με νερό.

Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή χρησιμοποιώντας πράσινες ταλιατέλες ή κάποιο άλλο ζυμαρικό όπως σπαγγέτι, λιγκουίνι κ. ο. κ.