2.11.23

Μπουγιουρντί

Πικάντικος μεζές, ιδανική επιλογή για μια βραδιά με καλό κρασάκι ή ούζο και φίλους στον κήπο ή στη βεράντα.

για 4 άτομα
250 γραμ. φέτα (σκληρή και αλμυρή)
1-2 κόκκινες πιπεριές
ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγο μπούκοβο
μαϊντανό (προαιρετικά)

Κόβετε τη φέτα οριζόντια σε 2 κομμάτια. Ανοίγετε 2 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε στο κέντρο τους τα κομμάτια της φέτας.

Καθαρίζετε και πλένετε τις πιπεριές. Τις κόβετε σε ροδέλες και τις μοιράζετε στα δύο πακέτα.

Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το μπούκοβο και το μαϊντανό (εάν βάλετε). Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και κλείνετε τα αλουμινόχαρτο σαν πακέτα.

Τοποθετείτε τα πακέτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το μπουγιουρντί στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Βγάζετε τα πακέτα από το φούρνο και τα τοποθετείτε σε πιατέλα ή σε μεγάλα πιάτα. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα και σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά

Ταιριάζει καταπληκτικά με πολλά μεζεδάκια με βάση το κρέας, αλλά και με θαλασσινές νοστιμιές.